Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sve osobe koje su starije poštuju i paze na stvari na koje su ih upozorovali njihovi roditelji.Naši stari predci su govorili za mnoge stvari da nisu zdrave i da jako loše utiču na naše zdravlje i naš život.

Mi uvijek kažemo da ne treba da slušamo naše stare i da raidmo ono što mi želimo i kako smo zamislili.

Mnogo puta smo se zadesili u situaciji da nam kažu dane treba da radimo ovo ili ono,ali mi to nismo naravno nikada slušali.

Oni su govorili da postoje mnoge biljke,koje znače blagosstanje,mir ,sreću i zdravlja u porodici,ali postoje biljke koje su čisto zlo za nas i naš život.

Naši stari govore da postoje biljke koje imaju mnogo značenja.Mi sigurno poznajemo mnoge od tih i trebali bih da poštujemo.

Neke biljke su čista nesreća,pogotov ako ih imamo u blizini sebe ali ai ko ih sadimo u svom dvorištu.

BAGREM

BAGREM JE JEDNA OD TIH BILJKI KOJE JAKO LOŠE UTIČU NA NAS.Nisu dobre,i treba da vodimo računa o tome kada odlučimo da posadimo neku biljku,da to ne bude baš bagrem.Ona je biljka koja znači SKRNAVLJENJE.

ORAH

Za orah mnogi kažu da je to drvo đavola,ali znamo svi kako je orah zdrav i da mnogi u medici ga hvale i koriste za mnoga liječenja.Govorili su kako ako ga posadimo blizu naše kuće može dovesti do smrti voljjene osobe.

Pogotov je to bilo vezano za osobu koja je najstarija u kući,te su govorili da se nikada ne sadi u blizini kuće nego ako imamo neke njive da tu stavimo orah.
Jer mi  znamo svi kako je orah zdrav i kako njegov plod može da liječi razne bolesti.

ZOVA

Za nju stari narodi kažu kako ima magijska svojstva.Iako to nama zvučalo nevjerovatno sigurno ima neke istine u svemu tome.

Kažu da je zova ustvari prerušena vještica.Pored toga kažu da je u zovi smješten duh,te kada se zova posječe,isječe,iz kore izlazi krv.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments