Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kurje oko inače stručno se zove calvus je ustvari zadebljenje na koži.To inače nastaje na stopalu i to na mjestu malog i domalog prsta.

Ima u sebi inače jako tvrdo središte koje podsjeća vizuleno na vučije oko pa se zato i zove kurje oko.

Dio stopala na kojem se nalazi kurje oko je inače bolno na pritisak pa stvara neprijatnost prilikom nošenja bilo kakve obuće i tada dolazi do kontakta i to izaziva jaku bol.kurje oko može da nastane i na peti ali i na drugim mjestima na prstima i tabanu.

Sigurno ste i sami mnogo puta vidjeli u novinama ili na internetu razne recepte za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva.Mi Vam sada donosimo odličan i efikasan recept.Sve što Vam je potrebno jeste čuvarkuća i flaster jedan.

O čuvarkući smo mnogo pisali i mnogo o njoj govorili.To je biljka koja ne zahtjeva pažnju da bih se razvijala i rasla.oNa jačešće rasta na stijenama ili nekim zidovima.

Uputtvo za pripremu:

Sve što trebate jeste da uzmete jedan listić čuvarkuće i skinete tanku kožicu koja se nalazi na njemu.Zatim taj listić stavite na bolno kurje oko.Strana koja je bz kožice ide na kurje oko.Zatim preko njega stavite flaster i ostavite tako cijeli dan pa uveče zamijenite sa novim listim i novim flasterom.Najbolje je da nosite noću jer su tada noge van obuće i puno je oblji efekt.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments