Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U strogom centru Raba je utvrđena bila prisustnos plina još sa ponedeljka na utarak.Atvorio se veliki plinski džep i može se da kaže da i u srijedu koncetracija plina je bila nepromijenjena i da je postojala velika opasnost od eksplozije.Stavnici tog mjesta su evakuisani oko njih 80.

Plin su primjetili u raku na području historijskog dijela grada oko dijela Kaldance i Hotela Arbiana,Plovanova ulica,Ulica biskupa Draga  a najintezivnije bile u srijedu naveče.Na terenu je odmah došla poliicja,vatrogasci i civilna zaštita.

U srijedu z amedije je ujutro potvrdio zapovijednik DVD.a Rab Milivoj Ličina da je iz cijelog mjesta evakusiano oko 80 ljudi.

“Moramo da kažemo da je nažalost koncetracija plina i jutros ostala ista i pokazuje nam velika mjeranja koje mi provodimo.mi pokušavmao na sve moguće načine da izvjetrimo taj džep plina koji se stvorio.Mi stalno mjerimo koncentraciju i brinemo o sigurnosti svih naših građana.Na području gdje je najveća opasnost nema građana.”

Kada će da dođe do toga da se koncentracija počne smanjivati ne možemo da mi otkrijmo.

Vatrogasci su svo vrijeme na terenu na tom području je najveća izloženost opasnosti ali drugog načina nema.Moramo da se spasimo.Kada  dođete do džena plina koji pokazuje da se eksplozija moguća,vatrogasci moraju tu biti.

“Došlo je da pukne plinski cjevovod i kroz tu rupu kroz zemlju je iscurio i plin iz zemlje.Mi ispod gradske jezgre imamo jezgro plina.Uspjelo smo ograničenje kretanja u našem mjestu i sada moramo samo da čekamo da priroda odradi svoje i da se ta koncetracija na prirodan način povuče.”

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments