Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U dvorištu porodice Petrović u selu Pukovac je puno dječijeg smijega i igre.Oni imaju dvo i po godišnja Helena,Sara i Danica.Oni kažu da je to bilo vrijedno kredita koji su roditelji digli.

Ovu hrabrost je prepoznala cijela Srbija.Ova porodica je digla kredit kako bih išli na vantjelesnu oplodnju.Cijela Srbija je odlučila da trebaju da pomognu ovom paru da otplati dug.Oni su to plaćali od jedne plate od 30.000 dinara.Najveća sreća je bila ta,što je njima vantjelesna oplodnja uspjela od prvog puta,nakon 5 godina borbe.Kada je prvi put u javnost objavljena ova priča,djevojčice su bile rođene.Oni su uzeli kredit od 280.000 dinara.Njima je ostalo jiš da isplate 26 rata.Cijela srbija se digla na noge da im pomogne u tome da vrate.


Nije lako,ali se i dalje bore.Ona trenutno radi u “Juri”i sada je na porodiljskom bolovanju,Kada djevojčice napune tri godine krenut će u vrtić.Njena primanja su 25.000 dinara a njen muž Miroslav nema stalna primanja.Oni se ne žale.Kažu da bih opet isto uradili.Sa djecom je sve drugačije i ljepše.sve je dobilo svoj smisao.

I tako su se 17. novembra 2014, u Beogradu rodile Helena (2.100 grama), Sara (1.300 grama) i Danica (1.150 grama). Danas imaju oko 13 kilograma. One su velike pričalice,jako su nestašne.Ona je rekla da svi koji žele djecu da nikada ne odustaju.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments