Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Jedan od najvećih zvijezda balkana je Halid Bešlć. Za njega možemo reći da je jedan od najboljih izvođača narodne muzike i spada u sami vrh izvođača ovakve vrste muzike.

Iako je Halid imao jako burnu karijeru pa pored toga i jednu nesreću koja mu se dogodila, on za par mjeseci slavi nevjerovatnih 50 godina muzičke karijere. Naravno ono što je dobro za sve nas on i dalje ne odustaje od muzike nego radi punom parom baš kao i na samom početku.

Povodom slavlja odlučili smo napraviti jedan intervju sa Halidom koji bi obilježio njegovih 50 godina karijere.

Na početku Halid nam je pričao o svojim početcima te kako je pjevao u kafanama, međutim jako brzo poslije toga se proširila vijest po Sarajevu kako je jako talentovan pa odlazi u studio i snima prve pjesme.

Kroz tih 50 godina karijere Halid ima nekoliko stotina hitova, par albuma, a što se tiče broja nastupa i koncerata tačan broj se i ne zna.

Što se tiče ljubavi Halid je u braku sa svojom ženom Sejdom već 40 godina. Pričao nam je o njihovom upoznavanju u jednoj kafani, poslije zabavljanju i svega što se dešavalo do samog braka.

Kaže da mu je ona najveća podrška i da bez nje teško da bi opstao u ovakvom poslu. Pored toga što je Halid bio dosta odsutan od kuće oni su uspjeli da održe stabilan brak i odgoje svoju djecu što je bolje moguće.

Takođe za one koje nisu znali Halid i njegova žena su veliki humanitarci.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments