Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ukoliko ste se nekada pitali kako najlakše da ispraznite crijeva mi ćemo vam pomoći. Danas vam prikazujemo medicinski džem. Takođe ga možete pronaći i pod imenom bonički džem.

Naime, najčesšći uzroci dijareje su slabo kretanje, stres, nedostatak vode u organizmu ali može nastati kao i nuspojava neke druge bolesti.

Iako se dijareja čini kao neka bolest koja ne može mnogo da šteti našem organizmu zapravo je suprotno. Pored toga što se čovjek ne osjeća prijatno i što mu je otežana defekacija, dugotrajna dijareje može ostaviti trajne posljedice na naš digestivni sistem.

Na osnovi statistike koju smo dobili svaka deseta ima problema sa dijarejom. Da bi se dijareja što bolje izliječila treba koristiti prirodna pomagala, a nako od njih je medicinski ili bolnički džem.

Ovaj džem se se konzumira jednom dnevno tako što se uzima jedna kašika dnevno. Nakon konzumiranja ovog džem dolazi do čestog pražnjenja crijeva.

Međutim ovaj džem možete pripremiti sami kod svoje kuće. Sve što vam je potrebno je 150 g hurmi , 150 g suhih šljiva, 1,5 šoljica prokuhale vode.

Hurme predstavljaju izvor vlakana koja su potrebna za rad crijeba dok pomoću grožđica dolazi do stvaranja hranjivog učinka.

Međutim kako bi izbjegli dijareju potrebno je da  pijete više vode, konzumirate hranu sa što više vlakana kao što su voće, povrće,.. I još jedan savjet je da što manje konzumirate mlijeko i kofein.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments