Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Iz godine u godine smo navikli kako nam uvijek stižu novi zakon. Pa tako je i ove godine stiglo novo pravilo koje je važno za sve vozače.

Naime, kako saznajemo ovo novo pravilo je vezano za sve tehničke preglede kroz koje prolaze naši automobili. Međutim i radnici će od sada imati mnogo posla će im od sada biti potrebno pravno obrazovanje.

Trenutno najveći problem predstavljaju automobili koji su npr. registrovani 2014. godine, a uvezeni su 2013. iz neke druge države. Takvi automobili trebaju što prije da obave tehnički pregled svog automobila.

Naravno osobe koje nemaju carinsku deklaraciju neće moći da obavljaju tehnički pregled što bi moglo da predstavi ozbiljan problem za pojedine vlasnike automobila.

˝Čekanje ove deklaracije može da bude nekada 7 dana a nekada može i da se oduži. Glavi razlog uvođenja ovog zakona je jer postoje neki vozači koji su uveli svoje automobile čak 2004. godine, a registraciju su obavili tek 2013. godine˝ – navodi Marko Manojlović iz Tehničog pregleda

Takođe pri registraciji probleme će imati osobe čije auto ne posjeduje pojas pozadi kao što su neka naša domaća auta. Pored pojasa problem može predstaviti auto koje nema naljepnicu o masi i nosivosti automobila.

Ukoliko automobil ne posjeduje tu naljepnicu morat će da je nabavi čija cijena iznosi od 30 do 150 eura u zavisnosti o kakvom automobilu je riječ.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments