Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ukoliko ste se ikada zapitali koji vam je najprljaviji dio na vašem tijelu, velika većina će misliti da je anus. Vjerovali ili ne, ali to je pogreška. Danas smo za vas pripremili koji su najprljaviji dijelovi vašeg tijela.

Na osnovu istraživanja koje smo proveli zajedno sa određenom grupom stručnjaka došli smo do sledećih rezultata.

Prvi dio vašeg tijela koji je jedan od najprljavijih je usna šupljina. Naime, u usnoj šuoljini se nalazi oko 615 bakterija koje su toliko štetne da su iste kao u anusu. Čak postoji i neki broj bakterija koje su gore nego u anusu.

Glavni razlog je taj što je usna šupljina povezana preko ždrijela i jednjaka sa želudcom. Kako znamo u želudcu dolazi do probave hrane te tako bakterije se kreću po našem digestivnom sistemu i dolaze do usta.

Drugi dio tijela je podpazušna jama. Tu se zapravo nalazi preko 80.000 baketija pa se zbog toga velika većina ljudi bori sa neugodnim mirisom. Pored toga tu je i veliki broj lojnih i znojnih žlijezda pa dolazi do prevelikog lučenja znoja. Pored brojnih dezodoransa oni gotovo ništa ne mogu protiv tih bakterija te je najbolje da koristite neki antibakterijski sapun.

I zadnji najprljaviji dio su uši. Iako se u ušima nalazi ušni vosak on zapravo štiti ušne kanale od od raznih bakterija ali takođe sprečava nakupljanje vode u ušima.


Upoznali smo vas sa 3 najprljavija dijela tijela te se nadamo da ćete od sada više se posvećivati ovim dijelovima.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments