Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Iako se smatra da današnje generacije djece spadaju naprednu djecu, ipak kada ovo pročitate možda promijenite svoje mišljenje. Svi vi koji ste rođeni između 1950. i 1980. godine dobro obratite pažnju na ovaj tekst.

Iako mnogi smatraju kako svi koji su prije odgajani spadaju u zaostalu generaciju, dok su današnje generacije napredne ipak se i stariji imaju čime pohvaliti. Pogledajte šta sve krasi stra generacije.

Naime, starijim generacijima se nikada nije pružalo puno zaštite što se tiče zdravlja. Većina ih se vozila bez pojasa i to samo ukoliko su imali auto, jeli su ono što im je bilo prvo pred rukom, svi su dijelili hranu i piće bez straha da će dobiti neku zaraznu bolest. Naravno velika razlika nego danas.

Kada smo ispitivali određenu grupu ljudu koji su rođenu u razdoblju od 1950-1980. godine rekli su nam dosta zanimljivih stvari. Prvo su nam govorili kako je njhov život bio dosta zanimljiviji od života današnje djece.

˝Izlazili smo ujutro rano i igrali se sa vršnjacima. Nikada nismo bili u strahu da će nam se nešto strašno desiti. Uvijek smo bili složni i pored svih problema. Nikada nam nije bilo dosadno i igrali smo se svašta. Sada je se sve mnogo promijenilo, igre današnje djece su svedene na samo na tehnologiju.˝ – navodi grupa ispitanika

Rekli su nam takođe kako smatraju da današnja djeca nisu dovoljno socijalizovana, pa tako nemaju ni stvoren jak metabolizam te stalno oboljevaju. Dok kod njih gotovo pa nikada nisu bili nešto opasno bolesni.

Za kraj su nam rekli jednu rečenicu koja je oduševila sve:

ONI IMAJU TEHNOLOGIJU, A MI SMO IMALI PRIJATELJE.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments