Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Maleni Robert Hoge je bio beba koju je majka odlučila da ostavi jer je smatrala da je on toliko “ružan” da ga nije mogla gledati nikako očima.” Taj trenutak je jako uticao na njegov cijeli kasnij eživot ali ne na onaj način na koji ste pomislili.

 

Dok je njegova majka živjela u Australiji i bila trudna ultrazvuk nije bio sredstvo koje se tako često koristilo pa nisu mogli unaprijed da znaju da beba ima deformisanu facu.

“Moja majka je prije mene imala četvero zdrave djece,bilo bi veliko iznenađenje da se nije iznenadila nakon što se rodilo jedno dijete da medicinskim problemom.”-kaže Robert.

On je rođen sa jako vleikim tumorom na sredini svog lica ali i noge su mu bile oštećene.Nakon što je otac opisao majci kako beba izgleda ona je odbijala da ga ikako pogleda.Kada je trebalo da ide kući,ona je odlučila da ga ostavlja i da ga ne želi.

U svom dnevniku je napisala:

“Voljela bi da umre,da nestane ili nešto drugo…”

Te riječi su jako pogodile Roberta i to je nešto što on kaže kroz šta se cijeli svoj život bori.

Ali kako on kaže ove riječi su imale i pozitivan učinak na njega.Osjećaj je postao ustvari sastavni dio njegovog života i priče njegove.On ima jako veliku mudrost kako slabo ko ima.

 

Počeo se dešavati preokret a to je da ga je majka počela posjećivati svaki dan u bolnici ali nije htjela da ga nosi kuči njihovoj.Svojoj sestri je rekla da je on “preružan”.

Jednog jutra cijela porodica je glasala da li treba da malenog Roberta vode kučći da živi sa njima.I svi su glasali DAA,te od tog dana Robert postaje dio porodice.

Robert je prošao neke od najnaprednijih rekonstrukcija lica u Australiji. Kada je jedan novinar prišao obitelji kako bi napisao priču o događaju, savjetovao da se izostavio dio u kojem je majka odbacivala Roberta. No ona je inzistirala da i to bude dio priče jer je važno da čuju drugi koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Maleni Robert je prošao kroz neke najzahtjevnije operacije i rekonstrukcije u Australiji.Kada je novinar piršao porodici da napiše priču o njihovom životu ,porodica je savjetovala da se izbaci dio gdje je majka odbijala Roberta.NO ONA JE REKLA DA I TO BUDE JER JE TO JAKO BITNO ZA SVE OSTALE KOJI SE NAĐU U TAKVOJ SITUACIJI.-

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments