Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U jednoj srednjoj školi otkaz je dobila djelatnica jedne školske kantine u američkoj srednjoj školi jer je učenik u tom trenutku kada je došao na red nije imao novca da plati obrok te je ona odlučila da ga nahrani besplatno.

Rekla mu je da sledeći dan može platiti žena po imenu Bonnie Kimball koja je iz New Hapshirea.Ona je dugo vremena radila u toj školi i u tom trenutku se nije dovumila oko tog učenika jer g aje poznavala još od malenih nogu.

Ali isto mišljenje kao što je imala Bonnie nije dijelio i njen gazda,poslodavac pa je on Bonnie radi toga dao otkaz.Ona je dobila otkaz radi računa od osam dolara a razlog tome je naveden da je ona to ukrala.

Kako kaže poslodavac,prema njegovim riječima,bez hrane ne bi ostao taj učenik,on bi mogao da dobije priloge besplatno koji idu uz sendviča li  ne cijeli obrok beplatno.

Njegova službena nakon njenog otkaza je objavljena i ona zvuči ovako: “Zato što je nekome dala besplatan obrok to nije razlog za otkaz.Ali veliki razlog za otkaz jeste kada se prekrše pravila naše kompanije.Svako striktno nepoštovanje naših pravila može dovbesti do velikih problema i posljedica kao što je u ovom slučaju riječ o otkazu.Zato jer smo mi jedna jako ozbiljna kompanija i mi skoro pa uvijek organizujemo sendviće za svu djecu i njihove potrebe.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments