Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kako nam dolazi ljeto tako dolaze i novi problemi. Pored jako toplog vremena koje nam smeta tu si i mnogi insekti i slične stvari. Međutim ljudi koji se bave poljoprivredom mogu da imaju velike probleme zobg zmija.

Naime, i do sada se dešavalo da zmije zalutaju u baštu te tako smetaju ali i preplaše ljude. Do sada su to sve bile obične zmije koje su normalne za naše krajeve.

Međutim prije nekoliko dana nam se javila naša čitateljica koja nas redovno prati te je odlučila da podijeli svoju priču sa nama. Evo o čemu se radi.

Inače ova žena je iz jednog sela koje se zove Brezovica. To selo je jako poznato po uzgoju, vrijedim ljudima, poljoprivredi i slično.

Međutim ona je jedan dan krenula da provjeri svoju baštu i ni najmanje nije očekivala da će zateći zmiju. Dok je ona provjeravala došla je tako do tikvci. Dok je razmicala lišće vidjela je jako čudnu zmiju te je odmah pobjegla sa tog mjesta.

Poslije nekog vremena odlučila je da se posavjetuje sa stručnjacima i da ispitaju u kakvoj vrsti zmije radi. Na kraju se samo ispostavilo da je to smukulj zmija neotrovnica koja inače ne zalazi u naše prostore i živi na visini od 600 metara nadmorske visine.

Inače ova zmija se još zove i lažna šarka, tako da ukoliko je vidite ne bi ste trebali burno reagovati. Nadamo se da ćete se dobro pripremiti za ovo ljeto koje dolazi.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments