Evo do čega može doći ukoliko imate nizak nivo Magnezija! Na ovo morate obratiti pažnju! – Alternativa

Evo do čega može doći ukoliko imate nizak nivo Magnezija! Na ovo morate obratiti pažnju!

Poznati gastreonterologa Kraljevske bolnie iz Salforda Jon Shaffer je rekao: “Magnezij je jako dobar čistač crijeva i pomaže kod čišćenja. Kada se desi da probavljamo, on privlači tekućie u crijevima, što nam govori da se trbušni mišići opuštaju, a crijeva mogu na taj način da se lakše isprazne. On se može uzimati kao i laksativ a daleko je manje štetan nego bilo koji lijekovi koji se nabavljaju preko recepata.

Osim što može da pomogne kod rada crijevi, magnezij je jako dobar za mnoge vitalne procese koji se dešavaju u našem tijelu. S njim, dešava se da srce kuhca sa jako pravilnim ritmom i tada se dešava da mišii krenu raditi dosta bolje i fukcionisati bolje te dolazi do toga da se oni znatno manje grči i samim tim dolazi do boljih sportskih rezultata. Kada imamo dovoljnu količinu magnezija mi možemo mnogo lakše da se nose sa stresom, pomaže kod glavobolje, ali i sprječava da prehlade ne lijepe se na nas.

Magnezij možete da pronađete i u prirodi. Možete da nađete u zelenim listovima povrća, u cjeloviti žitaricama, u riži, u dosta mliječnih proizovda, sjemenkama, mesu ali i morskim plodovima i ribi.

Magnezij je prije svega bitan mineral koji pomaže kod normalnog fukcionisanja zdravlja i svih procesa u organizmu. Nedostatak magnezija može da dovede do raznih zdrastvenih problema, probleme sa kostima, srcem, glavoboljama. Kada krenete da se zdravo hranite trudite se da uneste i dovoljnu količinu magnezija u tijelo.

Prosječna doza magnezija koju treba da uneste jeste od 500-1000 mg dnevno. Jedite dosta zelenog povrća, brokule, mohune, kelj, špinat.