ISPLIVALA ISTINA O TOME KAKO JE OTKRIVEN RADOVAN KARADŽIĆ: Evo šta ga je odalo! – Alternativa

ISPLIVALA ISTINA O TOME KAKO JE OTKRIVEN RADOVAN KARADŽIĆ: Evo šta ga je odalo!

Loading..

Godinama vlada misterija u regionu i svima je neobično i ne znaju radi čega i koji je razlog on otkriven. Operativci BIA su sada svi otkrili javno.

Karadžić je mislio kako je on zaboravljen od velikog vroja ljudi i tako je dugo vremena sakrivao se i nije bio u funckiji svog lika. On je krenuo da se dopisuje sa svojim bratom. Oni su svo vrijeme pričali u ženskom rodu ali BIA je jednostavno tada krenuli da provjeravaju.

Krenulo je prisluškivanje BIA i dovelo je do slučajnog otkrivanja Radovana Karadžića,koji je inače bivši lider bosanskih Srba i koji je osuđen pred haškim tribunalom.

Karadžić je inače svima poznat po tome što je u svom životu stvorio sasvim neki drugi identitet a to je bio doktor Dragan David Dabić. On je odlučio da skroz prekine sa starim životom i da otpočne jedan sasvim ovi. Čak s ei javno pojavljivao a da niko nikada nije posumnjao o kome se zaista radi.

Ključno u toj istrazi je bilo aktiviranje jednog starog Karadžićevog telefonskog vroja. Taj broj je bio srpske službe i dostavio je SFOR iz Bosne.Deset godina ranije. Uz podatak da je taj broj Karadžić nekada davno koristio.Broj su ubacili u bazi ali nikada niko nije posumnjao da bi ga on ponovo mogao da koristi. Kada se desila neka sasvim drugačija situacija a to je da je on krenuo ponovo da ga koristi.

Karadžić je sigurno mislio kako je taj broj zaboravljen jer se nije dugo koristio i nije bio u funkciji dugo godina, te je on preko njega krenuo da se dopisuje sa svojim bratom. Oni su komunicirali u ženskom rodu ali BIA je provjerila i sve je krenulo uveliko da se odmotava.

Loading..