Ovo je priča iz BiH koja je rastužila cijeli region! Svi možemo pomoći, te se zato ujednimo! (FOTO) – Alternativa

Ovo je priča iz BiH koja je rastužila cijeli region! Svi možemo pomoći, te se zato ujednimo! (FOTO)

Humanitarnih akcija je sada jako puno i jako je loša situacija i staje u našoj državi ali i državama u regionu. Iz dana u dan sve je više humanitarnih akcija za pomoć djeci. Veliki broj je djece koja su bolesna i koja nemaju dovoljno novca za liječenje i radi toga se apel šalje ljudima da pomognu koliko god to mogu. Jako bi dobro bilo da se skupi dovoljno novca. Jer za nekog je ovo neka sitnica a nekome je to sasvm obična svota novca koja ništa ne znači.

Naime, ovdje se radi o jednoj malenoj djevojčici Ajli koja je već jednom imala humanitarnu akciju i to radi jako lošeg do sada odziva jer se nije moglo dovoljno novca da skupi i to je ono što vrijeđa puno ljudi.

Malena Ajla inače dolazi iz Zvornika i njena dijagnoza je Glioma n. Optica. Imala je jednu od operacija 2007. godine i to je bila prva operacija i tada je izgubila potpuno vid na lijevo oko. Imala je još jednu operaciju 2008. godine u Ljubljani ali je imala i kemoterapije.

Njene terapije su trajale od 2010. godine sve do 2012 godine i ona je čak išla i u Istanbul da bi uradila još jednu operaciju.

Ovo je jako malena djevojčica koja je nažalost prošla kroz jako loš period i ona nažalost i dalje kroz to prolazi. Nemojte da dopustite da se desi ono najgore. Pomozite ako možete ovoj malenoj djevojčicu.