Ovo je recept koji će preporoditi vaše tijelo! Ukoliko ovo budete jeli svako jutro vaš organizam će biti bolji sigurno! (FOTO) – Alternativa

Ovo je recept koji će preporoditi vaše tijelo! Ukoliko ovo budete jeli svako jutro vaš organizam će biti bolji sigurno! (FOTO)

Da li znate da je kombinacija toplo vode i meda jako dobra i jako povoljna za vaše zdravlje? Da li ste svjesni šta ona može da učini vašem tijelu. Sigurno ste do sada mogli da čujete da je med jako zdrav i da ga veliki broj nutricionista preporučuje ali kada se nađe u dobitnoj kombinaciji sa toplom vodom on tada čini čuda!

Ovo je napitak koji od davnina se koristi prije svega da žensku ljepotu ali kao i preventiva i lijek za razna stanja koja se dešavaju u organizmu. Med i topla čaša vode može da vam pomogne kod mršanja. Šećer koji je u medu je prije svega prirodan i jako dobar prirodan izvor kalorija. Ovo je kombinacija koja će da vam smanji želju za slatkišima.

Med i voda mogu da regulišu rad sustava za probavu. Antiseptička svojstva koja ima med jako dobro utiču na probavu a u kombinaciji sa vodom stolica počinje da bude mekša.

Med ima prije svega jako dobra svojstva da bi ubio bakterije. Pogotov se preporučuje ako možete da nabavite prirodan med koji ima jako puno enizima, minerala i vitamina koji se bore protiv bakerija. JAKO ZDRAVO I KORISNO