Ovo su zdravstvene tajne koje krije bijeli luk! Nakon ovoga ćete ga sigurno konzumirati! (FOTO) – Alternativa

Ovo su zdravstvene tajne koje krije bijeli luk! Nakon ovoga ćete ga sigurno konzumirati! (FOTO)

On se smatra za jedan od najboljih i najmoćnihi boraca za naše zdravlje. To je ako niste znali bijeli luk a kada njega konzumirate na prazan stomak dešava se da se stvaraju čuda za organizam koja niste mogli ni da vjerujete da postoje.

Bijeli luk je prije svega moćni antibiotik i anitoksidanas. On može da zaštiti vaš želudac od raznih bolesti , infekcija.

Jedna žena je imala jako velike probleme sa visokim pritiskom i onda je odlučila da svaki dan na prazan stomak prije obroka da pojede jedno čehno bijelog luka. Ona je to odlučila da uzima jer u želudcu nema ništa što bi se miješalo i asimilaciralo. Ovo je bio najbolji način da se krvni pritisak održi pod kontrolom.

Ono što je najbolje od svega jeste da uzmete jednom dnevno a nakon toga nije dobila nikakve nuspojave kao što to može biti kod raznih lijekova.

Ako imate problema sa upalama, ovo možete da riješite i da srpiječite sa bijelim luk. Oni ljudi koji pate od artritisa mogu da imaju jako velike koristi od luka. Jedite bijeli luk na prazan stomak i pomoći će vam i u borbi protiv simptoma.

Radi pada imuniteta jako često može da dođe do prehlade, gripe, ali i raznih alergija i bolesti. Kada imate jak imunitet on može da vas zaštiti a to možete sa bijelim lukom.