Porodilje sada mogu da odahnu – Majke će za treće i četvrto dijete dobiti 30 000 Eura – Alternativa

Porodilje sada mogu da odahnu – Majke će za treće i četvrto dijete dobiti 30 000 Eura

Predsjednik Srbije je predstavio nedavno jednu crnu statistiku i na taj način objavio kako je ako se u budućnost ne popravi statistika i politika stanovništva, Srbija neće moći da ima ni ti naciju ni ti državu.

Mi svaki dan gubimo oko 107 ljudi, gubimo i stanovništvo evo već 67 godina. Broj djece rođenih po majci po procentu je u Srbiji 1,44 što pokazuje na jako laku reputaciji potrebno nam je minimaln oko 0.8 kako kažu sociolozi. Inače ako se ovao nastavi mi ćemo doći u jako nezgodnu situaciju kada za nekoliko godina imamo puno manje populacije ali isti broj penzionera što pokazje da mi propadamo kao nacija. Nećemo imati ni ekonomski ni demografski potencija, rekao je Vučić te je rekao da je natalitet katastrofa.

Mother and son lying down on bed

Kako bi se uvele mjere populacione politike Vučić je sada obećao roditeljima da prvo dijete dobija dodatak za jedno dijete od 100.000 dinara, za drugo dijete 10.000 dinara mjesečno, a na taj nain bi dobijali oko 12.000 dinara mjesečno za treće dijete za 10 godina što govori da je to oko 12.000 eura za 10 godina.

Ono što je najveći problem što nemamo djece i nemamo tako ni budućnost.