POZNATI NARODNI PJEVAČ POGINUO NA KUĆNOM PRAGU: Porodica u suzama objavila žalosnu vijest! – Alternativa

POZNATI NARODNI PJEVAČ POGINUO NA KUĆNOM PRAGU: Porodica u suzama objavila žalosnu vijest!

Poznati ukrajinski kobzar što kod njih znači narodni pjevač Vasilij Ždankin je poginuo u ponedeljak u teškoj saobraćajnon nesreći u regionu Ternopil.

Kada su primjetili da tu ima povrijeđenih pozvana je hitna pomoć. Hitna pomoć je odmah stigla ali bilo je kasno, on je preminuo u kolima hitne pomoći.

Nesreća se naime desila u kasnim večernjim satima u gradu Kremenecu, gdje je inače godinama živio ovaj 61- godišnji pjevač narodne muzike, objaviio je novinar Mihail Maslij.

Kako kažu njegovi prijatelji i poznanici, Ždankin se zadnjih godina jako interesovao za vožnju skuterom i uglavnom je kretao samo sa ovim prevozom. Kažu mnogi da je to bila njegova ljubav.

Nesreća je zaista velika, pogotov jer se on oko 20:00 vraćao sa svojim skuterom kući i na njega je naletilo vozilo marke foksvagen na samo nekoliko metara od njegovog konačnog odrediŠTA, njegovog doma.

Ovaj pječva narodne muzike iza sebe je ostavio suprugu Irinu i dvoje djece, Kristinu i Anastasiju kao i unuke koju su prerano izgubili djeda.

Jako je volio da pjeva pjesmu “tamo daleko.”