Šokantna priča! Doktori kada su vidjeli ovaj slučaj nisu mogli da vjeruju da se ovo desilo! (FOTO) – Alternativa

Šokantna priča! Doktori kada su vidjeli ovaj slučaj nisu mogli da vjeruju da se ovo desilo! (FOTO)

Akne, bubuljice i još druge razne izrasline su nešto što skoro pa svaku osobu može da muči, pogotov osobe koje uđu u pubertet. Mnogi takvim pojavama ne pridaju veliki značaj ali stvaraju velike komplekse.Mnoge osobe tome ne pridaju poseban značaj jer u većini slučajeva to su neke bezbezne i bezazlene stvari ali postoji i druga strana tih problema i može da se stvori nešto jako veliko.

Kao i velika većina osoba kao što nije ni ova osoba pridavala poeban značaj pojavi bubuljici na vratu, jer bubuljica nije nestajala već je skoro svaki dan bila se veća i veća i grozno je izgledala. Na kraju djevojka je ipak odlučila da je pravo vrijeme da se posjeti doktor te se ustanovilo da se naime radi o jednoj jako velikoj inficiranoj epidermoidnoj cisti i to je jako veliki problem.

Mnogi za ovo ne znaju ali epidermoidna cista je takva da nastaje ispod kože. Poznato je da se koža sastoji od nekoliko slojeva kože i ćelija koje oduire. Problem nastaje kada se sve ćelije u donjem sloju kože počnu razmnožavati i tako stvore problematičnu cistu i onda iako se nalazi tu debeli sloj kože, ista se ipak može razvijati. Rijetko se desi da ona sama pukne i sama iscuri.

Djevojka koja je imala problema sa ovim je imala sreću da se na vrijeme javi ljekaru i da sa jednim rutinskim djelovanjem ona ukloni i rana bude očišćenja i riješena ali da je odgađala odlazak ljekaru još morala bi da bude operacija.