Stigao je novembar i nove vremenske prognoze! Pogledajte kakvo nas vrijeme očeuje! (FOTO) – Alternativa

Stigao je novembar i nove vremenske prognoze! Pogledajte kakvo nas vrijeme očeuje! (FOTO)

Ljeto nam polako odlazi a jesen stiže. Lijepi dani, sunčani dani i topli dani su iza nas jer nas sada očekuje nagla promjene temperature. Tako nam je došao sada već i svima dragi Novembar a pogledajte kakvo nas vrijeme sad očekuje.

Vrijeme je da ljetnu odjeću, kratke hlačice, malene haljinice odložite i da odjeću koja je toplija izvadite i složite u svoj ormar.

Pogledajte šta kažu meteorolozi, kakva nas to promjena temperatura čeka a već je polako krenulo.

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ je najavio za period od
.septembra veliku promjena vremena ali i drastičan pad temperatura. Kako su najavili, na podrčju cijele Srbije zadesiti će se velika količina padavina pa je radi ti h upozorenja uključen i meteoalarm za cijelu državu. Ovakvo stanje promjene temperature ne važi samo za Srbiju nego za cijeli region.

Radi primjena vremena, drugačije klime, pada temperatura drastično, naime izdato je upozorenje da će u sjevernim ali i zapadnim krajevima Srbije pasti oko 20 mm padavina za tri sata.

Naoblačenje i nagla i drastična promjena temperature, bit’ će praćena grmljevinom i sve će se to proširiti tokom noći i na ostale dijelove Srbije, prenose meteorolozi.