Stiže nam novi val snijega! Pogledajte kada ga možemo očekivati! (FOTO) – Alternativa

Stiže nam novi val snijega! Pogledajte kada ga možemo očekivati! (FOTO)

Nakon što je prvi snijeg u petak zabijelio cijeli Kopaonik, sada se snježni prekrivač formirao i na svim drugim srpskim ali i regionalnim planinama.

Ledena kiša je padala tokom cijele noći i to na višim vrhovima Zlatara a u ranim jutarnjim časovima prešla je jako brzo u susnježicu ali i snijeg. Tako je formiran prvi snježni prekrivač koji je bio visine do nekoliko centimetara. Snijeg od jutros počinje da pada i na višim predjelima Prijepolja, Jabuci i Jadovniku.

Za sada nema velikih problema što se tiče saobraćaja. Ali se sada vozačima svim sugeriše oprez i neophodno je korištenje zimske opreme svakodnevno. Oprez se preporučuje na putevima u planinskim predjelima i t na Zlatiboru, Kopaoniku i to radi opasnosti od proklizivanja vozila usljed kiše i jake susnježice u kombinaciji sa dosta niskim temperaturama naravno karakterističnih za ovo doba godine.

Na Zlatiboru je takođe jutros počeo da pada slabi snieg. Na Torniku je formiran i prvi snježnji prekrivač. Da vas podsjetimo,prvi snijeg je ove zime pao i na Kopaoniku. Padao je do tri sada poslije ponoći i juče je već bio 6 cm. Pravo je vrijeme da uživate u prelijepim prizorima na srpskim planinama.