Svijet je u šoku! Evo šta se desilo Vladimiru Putinu! Niko ne vjeruje! (FOTO) – Alternativa

Svijet je u šoku! Evo šta se desilo Vladimiru Putinu! Niko ne vjeruje! (FOTO)

Cijela sada Rusija je u velikom šoku radi iznenadne smrti ovog velikana kojeg je voljela cijela Rusija!

Još godine 1965., 18 marta je jedan čovjek koji dolazi iz Rusije je uradio jedan ajko vleiki korak za čovječanstvo koje će svi da pamete i svi da pričaju o tome godinama. On je tog dana postao pvi čovjek koji je boravio u otvorenom svemiru. Radi se o Alekseju leonovom koji je nažalost sada preminuo danas u svojoj 86. godini života nakon duge bolesti i borbe za život. Bio je čovjek kojeg su svi voljeli u Rusiji i poštovali ga.

Aleksej je bio prva osoba koja je trebala da učestvuje i u prvoj sovjetskoj ekspediciji na mjesec ali nakon određenog vremena to je odgođeno. Umjesto toga, posada je od 6 kosmonauta otišla u svemir u misiji Vostok 2. Aleksejov glavni zadatak u toj cijeloj misiji je bio ustvari svemirska šetnja koja je trebala punih 12 minuta.

Nakon što je prošla uspješno Aleksej on je postao prvi kao čovjek u otvorenom svemiru i svi su mu se divili i poštovali jer je prvi koji je uspio nešto da uradi da svi pričaju o njemu.

Kako se pojavila informacija Aleksej Leonov je umro u Moskvi nakon duge i teške bolesti. Njegova sahrana će da se održi uskoro a na njoj će da bude i sam vrh Rusije.