U decembru i januaru nas očekuje najljepša zima, prognoza za cijelu zimu – Alternativa

U decembru i januaru nas očekuje najljepša zima, prognoza za cijelu zimu

Za ovu zimu su rekli da ona neće da bude toliko strašna kao što se inače očekivalo od ove godin. Mi ćemo sada da imamo ispred sebe pet mjeseci a temperatura će da se rijetko spusti ispod nula i to treba da znate i vi.

Januar kao zimski mjesec će da bude dosta sušnije nego kako se očekuje. On će da bude jako blaži. Novembar će da bude takav da će biti jako puno kiše, a dnevna temperatura će da da bude od 6 do 16 maksimalnih.

U mjesecu decembru će da bude srednja minimalna temperatura zraka više nego što se očekuje prosječno. Njena vrijednost će da bude oko 0.1 stepeni veća nego u prosjeku što se očekuje. Maksimalna temperatura će da bude do deset stepeni.

Mjesečne kiše tokom mjeseca decembra će da bude više u prosjeku nego li do sada, a vrijednostima nižim od dva milimetra od prošle godine kako je navedeno.

Srednja i prosječna vrijednost padavina u januaru će da bude u granicama prosjeka kao i prošle godine. Februar će da obilježi dosta snijega više nego li prošle godine. Mart će da bude dosta topliji a sa tim kiše će dosta da bude više nego u dosadašnjim granicama a vrijednosti su nešta niže nego prošle godine u martu.