Ukoliko i vi imate ovaj detalj kod očiju ovo morate da znate! Pogledajte o čemu se radi! (FOTO) – Alternativa

Ukoliko i vi imate ovaj detalj kod očiju ovo morate da znate! Pogledajte o čemu se radi! (FOTO)

Ako ste na svom tijelu primjetili ili na svom licu bijele tvrde tačkice ili drugačije nazvano milie zna se desiti da se pojavi na cijelom licu i to e formira jer keratin ostane zarobljen ispod površine kože i na taj način se tvore malene ciste koje su jako ružne radi vas. Takođe, mogu biti nakupine masti i loja.

Ono što treba da znate jeste da nikada ne smijete ovo da dirate ni ti slučajno da istiskujete. Na taj način možete da napravite sebi jako veliki problem. Te su nakupine ispod kože preduboko otišle i mogu se i javiti na jako osjetljivim dijelovima kože. Trebali bi da odete ljekaru ali ako ne odete ljekaru onda možete da probate ovo uraditi na osnovu ove metode:

POTREBNO VAM JE

  • ŠEĆER
  • LIMUN
  • MASLINOVO ULJE

PRIPREMA

Uzmite dvije čajne žlice šećera i to sve pomješaj sa sokom od pola limuna koji je svježe iscjeđen. Smjesi na kraju dodajte maslinovo ulje, potrebno je jedna kašikica i sve to dobro sjedinite.

PRIMJENA

Nakon određenog vremena sve lagano umasirajte u koću i sve to ostavite da stoji na vašem licu oko 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite ovo sa mlakom vodom. Ovaj postupak možete da ponavaljate više puta.