VELIKA VAŽNOST ‘POLUMJESECA’ NA NOKTIMA: Evo čemu on služi i šta znači ako ga nemate! – Alternativa

VELIKA VAŽNOST ‘POLUMJESECA’ NA NOKTIMA: Evo čemu on služi i šta znači ako ga nemate!

Ovaj maleni dio našeg notka oko kojeg se može vidjeti bijeli polumjesec je jako osjetljiv i prije svega jako važan dio naše strukture nokta i to se ne smije ni pod koju cijenu oštetiti.

Ovaj bijeli polumjesec na dnu nokte se inače stručno naziva- lunula što u prevodu može da znači mali mjece. To je jako osjetlji dio nokta jer se to radi o vidljivom dijelu korijena nokta.

Ovo je jako važan dio nokta iako mi ne pridajemo tome puno pažnje ali mora se voditi računa o tome. Ako se desi da se povrijedio može dovesti do potpuno transformacije nokta.

U narodnoj bolje rečeno u alternativnoj medici postoji vjerovanje da je lunula ustvari jako bitna jer govori jako bitne stvari o našem zdravlju.

Bijele je boje samo na izgled i rad toga što peti temeljni to jeste bazalni sloj epiderme sakriva krvne žile koje se nalaze ispod nje same. Najbolje može da se primjeti na palcu ali nije rijetkos da se kod nekih ljudi to jeste velike većine to nikako ne vidi. To se naime događa kada sloj kože pri korijenu nokta prekrije lunulu.

Ako vam fali lunula to govori da vi patite od anemije kao i da u svojoj prehrani imate jako loše namirnice koje nikako ne odgovaraju vašem tijelu i štete vam zdravlju.

Može u velikoj mjeri ako vam fali ili mijenja boju da upućuje na promjene u probavi,